-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789132324376
- Titel
- All världens whisky
- Författare
- Gilbert Delos
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 236 x 296 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1092 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 1 9789132324376 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153417149
- Titel
- Drinkar, shots & öl
- Författare
- Michael Blomqvist
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En drink uppskattas av de flesta och passar vid många tillfällen. Den kan välkomna gästerna vid festen, eller fungera som aptitretare före maten eller som en fin avslutning på måltiden. Med några få ingredienser kan du skapa många omtyckta drinkar att överraska dina vänner med eller att njuta av själv. Här finner du mer än 250 recept på allt från klassiska cocktails till shots och alkoholfria drinkar. Att blanda drinkar är inte minst ett spel för ögat. Med rätt redskap och ingredienser i baren är det lätt att blanda drinkar. Följer du bokens tips och råd kan du snart imponera på dina gäster med ett proffsigt handlag. Öl har blivit allt populärare och idag är det inte ovanligt att man samlas för att prova olika ölsorter tillsammans. Ölkapitlet i boken ger de grundläggande kunskaperna och berättar lite om ölets historia, bryggprocessen och ingredienserna. Avslutningsvis presenteras ett antal representativa ölsorter. Michael Blomqvist har lång erfarenhet av restaurangbranschen. Han började sin bana som bartender och barmästare och är idag källarmästare på ett hotell, där han ansvarar för restauranger och barer. Under några år arbetade han åt ett svenskt ölbryggeri och kunde då fördjupa sina kunskaper om öl. 52 färgfoton.
Ica Bokförlag 1 9789153417149 -
Keto: den kompletta boken om ketogen kost
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2019. 159 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177838098
- Titel
- Keto: den kompletta boken om ketogen kost
- Författare
- Johansson, Martina
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 260 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 836 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den kompletta ketobibeln - illustrerad matfakta samt kokbok.
Att följa en ketogen kost ger dig möjlighet att vara ditt friskaste jag. Kroppen använder fett som sin primära energikälla och du slipper hunger, sockersug och ett svajigt blodsocker. Keto på rätt sätt med bra råvaror är antiinflammatorisk och hjälper till att skapa en optimal hormonell miljö i kroppen. Men hur man lyckas med keto kan vara svårt att förstå och många missar de avgörande komponenterna.
I Keto - den kompletta boken om ketogen kost förklarar Martina Johansson på ett tydligt och lättförståeligt sätt vad du ska äta och hur du lyssnar på din kropp. Med hjälp av fallstudier beskrivs hur olika kroppar kan reagera och hur svårigheter övervinns.
I boken får du information om hur du får i dig rätt mängd fett, rätt proteiner och alla andra näringsämnen du behöver. Lär dig hur du skruvar på fettförhållandena i stället för att räkna kalorier och hur du ska tänka gällande grönsaker, fett och olika slags protein. Med hjälp av en ketogen kost kan du prestera bättre, gå ner i vikt och helt enkelt må bättre!
Tukan Förlag 9789177838098 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789129617375
- Titel
- Vår kokbok
- Författare
- Lindgren, Barbro - Andrews, Birgitta - Angare, Bengtowe - Sandeberg, Ingrid af - KFs provkök
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Rabén & Sjögren 18 9789129617375 -
Green Kitchen at Home Enkel och hälsosam vege...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2007. 251 sidor.
Gott skick. Utgiven av Norstedts 2007. Enkel och hälsosam vegetarisk mat att njuta av varje dag. David och Louise har delat in kapitlen i kylskåpsfavoriter, frukost, mat att ta med, måndag till fredag, på helgen, röror och annat samt desserter. Detta för att göra det läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113077246
- Titel
- Green Kitchen at Home : enkel och hälsosam vegetarisk mat att njuta av varje dag
- Författare
- Frenkiel, David
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 251 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 214 x 261 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1234 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I boken Green Kitchen at Home presenterar de bästsäljande författarna David Frenkiel och Luise Vindahl den mat de ständigt återkommer till. Här finns de sanna favoriterna, i form av snabblagade och barnvänliga recept för stressiga vardagar, desserter och frukostar, men även helgens stora middagar med guldkant. De visar hur de bygger sina måltider med omsorg, och avslöjar de hemliga tricksen och genvägarna som gör det möjligt att äta god mat varje dag. Presenterat med deras fantastiska bilder och personliga berättelser sätter boken en helt ny standard för modern vegetarisk, vegansk och glutenfri matlagning som får dig att vilja laga maten om och om igen.
Norstedts 1 9789113077246 -
Vårt Hems Stora Kokbok - I-IV (set med 4 böck...
Inbunden bok. Åhlén & Åkerlunds Förlag. 1933.
Gott skick. Del 1 är i mycket gott skick. Mycket ren inuti och inga anteckningar.
Del 2 är i mycket gott skick. Mycket ren inuti och Inga anteckningar.
Del 3 är i gott skick. Delvis lossnad i pärmen. Mycket ren inuti och inga anteckningar.
Del 3 är i gott skick. L läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKÅhlén & Åkerlunds Förlag -
Fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2014.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244779
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 974 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Bonnier Fakta 9789174244779 -
Fullständiga rättigheter : Femtio goda år på...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2002. 271 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151838427
- Titel
- Fullständiga rättigheter : Femtio goda år på den svenska krogen. Sanningar och skrönor från kök och matsala
- Författare
- Kalle Häggblom - Bo E Åkermark
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 271 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1336 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fullständiga rättigheter är den stora boken om den svenska restaurangens historia. Från 50-talets stadshotell och motbok till vår tids kändiskockar och gastronomiska stjärnor. Från vita dukar och brutna servetter till oljad bok och design. Från flanellograf till konferensboom.
Här möter vi de legendariska källarmästarna och kökscheferna, här är historien om de kända restaurangerna och de nydanade visionärerna. Alla och allt har sin historia att berätta.
Här finns också recepten till en handfull av de klassiska och legendariska rätter som burits ut tusentals gånger i hundratals matsalar till väntande och längtande.
Boken är en nostalgisk fest för retaurangälskare och gourmeter, men också ett tidsdokument från en epok fylld av förändring. Här möter vi de spännande personligheterna, historien fylld med anekdoter, gamla bilder, matsedlar, trenderna... Tore Wretman, Johanna, Det nya franska köket, kocktävlingarna, kocken som hjälte...
Prisma 1 9789151838427 -
Mera Fredagsgourmet : 140 nya recept ur Allt...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 159 sidor.
Gott skick. Mycket rikt och läckert illustrerad. Två lätt stötta hörn.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151845784
- Titel
- Mera Fredagsgourmet : 140 nya recept ur Allt om Mat
- Författare
- Abrahamsson, Astrid - Förster, Anna - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 226 x 290 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 1002 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På mångas begäran kommer en ny samling med de bästa Fredagsgourmetrecept som Allt om Mat:s begåvade matredaktörer skapat. Middagsförslag till många goda kvällar, med recept som varvar det enkla med det sofistikerade och det klassiska med det modernt nyskapande.
Visst är fredagen lite speciell. Arbetsveckan är avslutad och helgen ligger orörd framför oss. En anledning att duka upp något extra gott - men utan för mycket besvär, eftersom man ändå är lite trött och tiden är knapp efter jobbet.
Då passar en middag ur Mera Fredagsgourmet perfekt! I denna helt nya samling får du 164 goda middagsförslag. Mat som är festlig, modern, läcker och överraskande presenterad på ett vackert och inspirerande sätt. Dessutom är det här festmat som inte tar så lång tid att laga - det är själva poängen!
Förutom huvudrätter innehåller boken också vintips, läckra desserter samt förrätter och drinktilltugg som är både roliga och lättgjorda (totalt ca 250 recept).
Prisma 1 9789151845784 -
Nötter & choklad
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2005. 125 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Mycket rikt och läckert illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132332234
- Titel
- Nötter & choklad
- Författare
- Claes Karlsson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 287 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 876 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är en bok för tre slags människor: chokladälskaren, nötälskaren och choklad-med-nötter-älskaren.
Konditor Claes Karlsson har här sammanställt ett 50-tal recept på desserter, bakverk och godis som är svåra att misslyckas med underbara njutningar utan krångel. Smaka på orden, hur frestande låter inte: chokladcrêpes, marshmallows med varm chokladsås, chokladcheesecake, mjölkchoklad- och kokostårta, nötchokladbrulée, vit choklad- och hasselnötsmousse, mjölkchokladkräm med kanderade pekannötter, jordnötskrisp, whiskytryffel med rostade hasselnötter och pekanglass med mjölkchokladfudge
Claes Karlsson är chefskonditor på Grand Hôtel i Stockholm. Det här är uppföljaren till hans förra bok Mer än bara äppelkaka som blev utsedd till Årets bästa dessertbok 2004.
B Wahlströms 1 9789132332234 -
Bowls of goodness : smakrika, vegetariska, fu...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2017. 175 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176179215
- Titel
- Bowls of goodness : smakrika, vegetariska, fulla av näring
- Författare
- Olsson, Nina
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 265 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 822 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varning för smittsam matglädje som leder dig till ett hälsosammare liv!
I Bowls of goodness har Nina Olsson samlat de bästa recepten från sin populära blogg nourishatelier.com. Hennes recept uppskattas inte minst för de spännande smak- och kulturkombinationerna.
Precis som bloggen är boken en hyllning till riktiga ingredienser. Nina Olsson använder dem på originella och egensinniga sätt och serverar resultatet i en enda ljuvligt läcker skål maxad med näringsämnen.
Nina Olssons spännande kompositioner, hennes vackra fotografier och hennes entusiasm för hälsosam mat inspirerar alla , oavsett talang i köket , att laga och leva hälsosammare.
Nina Olsson bor i Amsterdam och driver därifrån den populära bloggen nourishatelier.com där vegetarisk mat är i fokus. Hon frilansar åt flera tidningar och skriver bl.a. i Ica Buffé. På Instagram har hon 120 000 följare.
"Nina Olsson's Bowls of Goodness is vegetarian food at its finest. We love the Moroccan-inspired harissa, cauliflower and carrot salad that's perfect for spring." Food & Travel, mars 2017
Tukan Förlag 1 9789176179215 -
Zeinas kitchen : recept från Mellanöstern
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2018. 180 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174248210
- Titel
- Zeinas kitchen : recept från Mellanöstern
- Författare
- Mourtada, Zeina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 180 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 268 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 847 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Zeina Mourtada driver den mycket uppskattade och välbesökta Zeinas kitchen – en flerfaldigt prisbelönad blogg med matrecept från större delen av världen. I den här boken koncentrerar sig dock Zeina på mat från Mellanöstern och länderna där omkring. Hennes mat har de autentiska dofterna och smakerna – det får hon ofta höra av sina följare. Det är recept på maträtter som många har saknat länge. ”Precis som min mammas mat!”, är en kommentar hon ofta får. Och det är väl så nära högsta betyg man kan komma?Zeina har samlat omkring 80 recept på bland annat grytor, röror, dolma, kebab, meze, soppor, sallader, drycker och desserter. Här finns recept som annars kan vara svåra att hitta på svenska, och många recept är vegetariska, eller kan lätt omvandlas till det. De flesta är varken komplicerade eller tidskrävande, alltså är detta en bok för alla som vill laga mat – oavsett erfarenhet. Och vare sig du är hemmastadd med den här typen av mat, eller inte.Persilja, saffran, pistaschnötter, chili, mynta, citron och mycket, mycket mer … Är du redo att kliva in i en värld full av smak och färg? På begäran från hennes följare finns nu "Zeinas kitchen" utgiven på arabiska i Sverige, i en något förkortad version.
Bonnier Fakta 9789174248210 -
-
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
-
Prinsessornas nya kokbok
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1952.
Mycket gott skick. Klassisk kokbok med bilder, dedikation på försätts vikt 2,7 kg
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers Förlag -
Vin & Gastronomi
Inbunden bok. Millhouse Förlag. 2003. 256 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189614000
- Titel
- Vin - Gastronomi
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 708 g
- Språk
- Svenska
Millhouse Förlag 9789189614000 -
Kockarnas kokbok - En resa bland Stockholms r...
Inbunden bok. Carlsson & Broman AB (1980).
Gott skick. Illustrerat pappband, 117 (1) sid. Recept. Färgfoto Guido Hildebrand.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCarlsson & Broman AB (1980) -
Stora krogboken
Inbunden bok. W & W. 1987. 215 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Små stötmärken i bakre omslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKW & W -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153409137
- Titel
- Sju sorters kakor
- Författare
- Olsson, Brita - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl 9789153409137 -
Frukt & bär - saft, sylt, marmelad, gelé, sor...
Inbunden bok. Sundbyberg : Semic. 1986. 95 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155212544
- Titel
- Frukt & bär
- Författare
- Falk, Eva - Bergendorff, Chris - Lautmann, Anna-Maria - Bernhard, Kerstin - Holmquist, Birgit
- Förlag
- Sundbyberg : Semic
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Sundbyberg : Semic 9789155212544 -
Familjens svamp & bärbok : säkra svampar, vil...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2004. 120 sidor.
Nyskick. Mjukband. Nytt, oläst ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155231644
- Titel
- Familjens svamp & bärbok : säkra svampar, vilda bär, ätliga örter, vilda blommor, utflyktstips, utrustning, recept
- Författare
- Slipher, Beate
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 130 x 190 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 214 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Säkra svampar och ätliga blommor, bär och örter. Hur du känner igen dem, var de växer och hur du lagar till dem. I varje kapitel ges också goda råd inför utflykten och tips om passande utrustning.Familjens svamp & bärbok består av fyra huvuddelar: vårens örter, försommarens vilda blommor, sensommarens bär och höstens svamp. Tydliga färgfoton och enkla beskrivningar visar hur du känner igen växterna, var de växer och hur du lagar till dem. Späda blad av örter kan t.ex. användas i sallader, soppor och såser. Av fläderblommor kan man göra läcker fläderpannkaka, som serveras med lime och socker. När det gäller svampplockning kommer många människor aldrig längre än till kantareller. Här får du lära dig tio säkra svampar som du kan plocka utan risk för förväxling med giftiga sorter.Äldre tiders skrock och folklig kunskap om växternas medicinska användning ger extra krydda åt boken. Boken är i behändigt fickformat.
Bokförlaget Semic 1 9789155231644 -
Tigerkaka och prickig fisk : kokbok för unga...
Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 1992. 53 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129620894
- Titel
- Tigerkaka och prickig fisk : kokbok för unga kockar
- Författare
- Brinck, Lotta - Blåberg, Anette
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9789129620894 -
Ut i Naturens skafferi / Ut i trädgårdens ska...
Häftad bok. Pedagogisk Information. 128+128 sidor.
Nära nyskick. 1998-99.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPedagogisk Information -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789197257459
- Titel
- Format - Kokboken
- Författare
- Landqvist, Malin
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 286 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1237 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Format blev på tre år en av Stockholms populäraste restauranger. Krögarna Malin Landqvist och Lotta Seipel fick med sitt originella och personliga kök stockholmarna att vallfärda till det lilla huset på Skeppsholmen mitt i stan. Trots sina relativt unga år så har de fått flera gastronomiska utmärkelser för sin matlagning. Att beskriva deras koncept är inte helt lätt, men om man tar en portion svensk husmanskost, en portion medelhav och en stor portion kreativitet och humor så kanske det ger en aning om Formats kök. Malin och Lotta har nu gått vidare mot nya utmaningar men Format lever vidare i köken hos dem som har kokboken. Formats kokbok innehåller över 130 av de bästa recepten, presenterade med färgfotografier av Ulf Svensson. Insprängt mellan de olika matavsnitten ligger Petter Karlssons texter om maten, krögarna, restaurangen och dess gäster, med svartvita reportagebilder av Paul Hansen. Formgivningen är signerad Patric Leo.
Max Ström 9789197257459 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789175777375
- Titel
- Veganer äter bara gräs
- Författare
- Cavini, Petra
- Förlag
- Idus Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 113 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 170 x 221 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 310 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- VEGANER ÄTER BARA GRÄS är kokboken för framtiden, av framtiden själv nämligen barnen. Det är också en grundläggande vegoguide och en bästa vän till dig som vill börja äta veganskt. Tillsammans med min kloka Matpanel och kräsna smakjury bestående av nio barn från TP Förskolor har vi under ett år testat fram vegorecept som tilltalar hela familjen både till middagsbordet och kalaset. På resans gång har vi dessutom tagit reda på hur man blir en sann miljöhjälte. Resultatet är en värdefull samling av tips på hur man kan göra skillnad i vardagen, miljömärkningarnas betydelse, e-nummer att undvika, ersättningsguide med växtbaserade alternativ och annat att tänka på som gräsätare.
Idus Förlag 1 9789175777375 -
Mera vego : mat för hela familjen
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2014. 151 sidor.
Gott skick. Några fläckar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170377808
- Titel
- Mera vego : mat för hela familjen
- Författare
- Ask, Sara
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 237 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 606 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I en tid då rapporterna om sambandet mellan världens köttproduktion och det växande klimathotet duggar tätt börjar allt fler blickar lämna charkdisken och söka sig mot grönsakshyllan. Men för många slutar det vid den där sneglingen. För vad sjutton lagar man, när man ska laga vegetarisk mat? Kommer alla att bli mätta? Kommer barnen ens vilja smaka? I Mera vego finns 60 familjeanpassade vegetariska recept, indelade i kapitel som baserar sig på tillagningstid. Här finns rätter som tar max 20 minuter att laga en stressig torsdag efter jobbet. Men också vardagsrecept, för alla som kan tänka sig att lägga en dryg halvtimme på middagen. Och helgrätter, som kräver lite mer, men som blir desto lyxigare. Dessutom får du recept på vegetarisk plockmat, bra mellanmål, goda efterrätter och mängder av praktiska tips. Mera vego vänder sig till alla som behöver vegetarisk matlagningsinspiration. Oavsett om du har som mål att din familj ska skippa köttet lite då och då, eller om du redan lagar massor av vegetarisk mat men är trött på dina gamla recept, så är den här kokboken en färgglad, fullmatad och snygg inspirationskälla i ditt kök. Mera vego åt folket! Sara Ask är barndietist, matskribent och föreläsare med lång erfarenhet som receptskapare, bland annat för tidningen Vi Föräldrar. Lisa Bjärbo är journalist, författare, bloggare och förälder till två små kräsna vegetarianer.
Ordfront Förlag 1 9789170377808 -
Såser
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 160 sidor.
Mycket gott skick. Liten skada längs nederkanten på baksidan annars i väldigt fint skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127136014
- Titel
- Såser
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 247 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Kan man göra en hel kokbok om såser? Ja - i alla fall om man heter Tommy Myllymäki, och är Sveriges, ja, kanske världens bästa på att göra just det. Här är alla hans hemligheter i en otroligt vacker bok!"
Elle Mat & Vin
"Det här är en väldigt fin bok."
Gomorron Sverige
"En guldgruva för alla matlagare med ambitioner."
Expressen
"En lysande introduktion till såskonsten."
Kvällsposten
”Tricket för att få till en riktigt bra rödvinssås är att steka på löken ordentligt så att den blir söt och god. Inte bränd, utan fint brynt. Sen brukar jag steka med lite rödbeta för finare färg. Och lite rökt svål för smaken. Avsluta med att reducera ner ordentligt.”
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och en av hans absolut starkaste sidor som kock är hans såskunskaper. Klassiska, moderna, kalla, varma, mustiga, syrliga – alltid riktigt bra såser. Såser innehåller recept och tekniktips på alla varianter av såser du kan tänkas behöva för att kunna äta och laga riktigt bra mat hemma. Från vit- och rödvinssås, portvinssås och bearnaisesås till kalla såser, vinägretter, salsor och efterrättssåser. Samtliga gjorda på det sätt Tommy tycker de blir allra godast.
Tommy Myllymäki medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. Han vann Årets kock 2007 och tog silver i Bocuse d’Or 2010. Han har startat en rad restauranger och är inblandad i minst lika många till, nu senast egna restaurangen Sjön i Jönköping. 2012 kammande Tommy hem segern i matlagningsprogrammet Kockarnas kamp – framför allt just tack vare sina såskunskaper.
"Kan man göra en hel kokbok om såser? Ja - i alla fall om man heter Tommy Myllymäki, och är Sveriges, ja, kanske världens bästa på att göra just det. Här är alla hans hemligheter i en otroligt vacker bok!"
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
"En bok som hjälper dig att nå nya kulinariska höjder i köket!"
Andreas Grube, Vin & Bar Journalen
"Recepten är föredömligt lättlästa med tydlig text med tips om vad såsen passar till, ingredienslista och metod för att laga till såsen."
Monica Sjöstrand, Skaraborgs Allehanda
"En perfekt hjälpreda i köket, eller en säkerligen uppskattad present att ge bort till den som är intresserad av matlagning."
Ann-Christin Antonsson, Tranås-Posten
"Genialt val var det av Tommy Myllymäki att göra "Såser" som första kokbok. Läs den som receptbok eller som såslexikon. Jättekul för alla som vill nörda in sig på hur man gör en beurre blanc eller slår en bearnaise."
Stina Cederholm, Svenska Dagbladet
"Tommy Myllymäki, som blev Årets kock 2007 och vann Kockarnas kamp i TV4 2012, ger oss sina allra bästa såsrecept och de där smarta kocktricken som gör skillnad i boken Såser."
Ica-Kuriren
"...faktum är att detta kan bli den mest ovärderliga kokbok du kan komma att äga."
Johan Engman, Sundsvalls tidningKan man göra en hel kokbok om såser? Ja - i alla fall om man heter Tommy Myllymäki, och är Sveriges, ja, kanske världens bästa på att göra just det. Här är alla hans hemligheter i en otroligt vacker bok!
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127136014 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789197992626
- Titel
- Grön magi : från det galna sexiga köket
- Författare
- Carr, Kris
- Förlag
- Soulfoods
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 284 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 193 x 232 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Grön magi från det Galna Sexiga Köket tar Kris Carr tillsammans med mästerkocken Chad Sarno den gröna maten till nya höjder. Boken är full av inspiration, fakta, matlagningstips och fler än 150 raw food- och veganrecept som passar både noviser och dem som är mer erfarna i köket.
Med sin speciella humor, elegans och kvickhet hjälper Kris Carr dig att göra hälsorevolution i ditt eget kök. Du kommer snart att märka att det goda som föds i ditt kök genomsyrar resten av ditt liv och berikar din hälsa, ditt hem, ditt hjärta och planeten.
Likt en lång lyxig måltid består boken av flera delar. Till att börja med får du en detaljerad sammanfattning av vad den Galna Sexiga Dieten innebär. Därefter får du lära dig hur du fyller din kulinariska arsenal med de bästa köksredskapen och all annan nödvändig utrustning. Kris Carr ger dig även grundläggande kunskap och matlagningstermer som hjälper dig att ta kontrollen i ditt kök. Till sist kan du med full kraft dyka ner bland de ljuvliga recepten och fylla din mage från morgon till kväll.
Praktiska symboler för glutenfritt, sojafritt, barnvänligt och snabblagat hjälper dig att enkelt hitta de recept som bäst passar dina behov. Osäker på hur man sätter ihop en måltid? Inga problem – boken ger flera förslag på inspirerande och läckra menyer för alla tillfällen.
Grön magi från det Galna Sexiga Köket har allt som behövs för att fylla ditt kök (och liv!) med hälsa, lycka, familj, vänner och roliga stunder.”Välkommen
till det Galna Sexiga Köket. Du är inbjuden till en underbar happening, en
hälsorevolution för att vara exakt. Och ju snabbare du tackar ja desto bättre
eftersom stora förändringar sveper fram genom varje hem… Från
lastbilschaufförer till presidentens fru, från elitidrottare till
fotbollsmorsor – vegofokuserad medvetenhet slår igenom med full kraft hos alla.
Se det här som din personliga inbjudan till att följa med. Skål för din hälsa!” Kris Carr
Soulfoods 9789197992626
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn